VIDA DE LA MARE ISABEL I HISTÒRIA

DE

NOSTRA CONGREGACIÓ

El Començament De Una gran història

Isabel de Larrañaga Ramírez VA SER una dona Que de L'anomenada Va fer camí. Déu la Va triar En un moment Precís de la història, segle XIX, paràgraf Experimentar Amb la força de l'Esperit carisma de l'ONU, Com a regal a la Humanitat, i Per Deixa un SEVES filles una forma concreta de viure l'Evangeli.
Va néixer el dia 19 de novembre de 1836 a la Ciutat de Manila, Filipines, on Vivia then La seva Família, A causa a la professió del pare, que militava en l'Exèrcit Espanyol.
Alegraven la Llar Cristià Diversos fills; època d'Isabel la Més Petita. VAN SER ELS SEUS Pares: Don Juan Andrés Maria de Larrañaga Lasarte, natural d'Urnieta (Guipúscoa), qui, des de molt Jove, es va enrolar a l'Exèrcit d'Espanya i prenc part en les Guerres d'Independència dels Països d'Amèrica del Sud en El Segle XIX. A Perú va conèixer a la Seria Que la seva Esposa, Isabel Ramírez Patiño, natural de la ciutat de Lima, ENCARA d'ascendència espanyola. En 1824 van contreure matrimoni a la Ciutat de Huancayo (Perú). Tornen a Espanya de Durant anys UNS. En 1830, D. Andrés és un Destinat Filipines, Com Sergent Major del Regiment de Milícies Disciplinades de Zambales i Bataan 6è de Línia. Mor un Finals de l'Any 1838.
Isabel amb SEUS fills torna a Espanya. Entre Les ciutats de Madrid i Lima transcorren la infància, adolescència i joventut d'Isabelita. Van morint alguns adj de seus germans. Al final, només queden Adrián i Isabelita. En Ells bolcarà la seva Mare, Isabel Ramírez, TOT el seu amor i acurada Formació, especialment en la seva nena, Com la dic sempre. No escatimarà Mitjans per proporcionar-Una Educació religiosa i cultural, l'àmplia I Específica: musica, pintura, idiomes (francès, anglès, italià). Va exercir, especialment a Lima, docent de treball la, Com a professora en col·legis alguns adj. Alternava this Tasca amb la dedicació plena a obres de caritat i Apostolat, catequesi a Joves i Nens, visites a Malalts als hospitals per ajudar-los a ben morir. Els seus predilectes: els més Pobres i Necessitats.
Des de molt jove va sentir néixer en la seva ànima la Vocació a la vida religiosa, Però sempre Va trobar la forta oposició de La seva Mare Que, ENCARA Cristiana Molt, sense suportava la idea de separar-se de la seva estimada filla. Amb La Fi de dissuadir de AQUESTS Propòsits, Isabel va decidir Portar un la seva filla en Viatge de turisme per Diferents Llocs: de Lima Passaran a la illa de Cuba, on providencialment Jahr Més tard fundarà la Mare alguns adj de Les seves escoles; Tornen a Europa, passen Diversos mesos a Roma; Tornen de nou a Espanya: Màlaga, Sevilla, Alacant, Madrid. S'instal·len Definitivament a Madrid.

Neix la Congregació de les HH. de la Caritat del Sagrat Cor de Jesús

A La Capital d'Espanya reprèn la seva Treball apostòlic: catequesi, classes a Nenes Nens Necessitats I, visites a hospitals, Atenció espiritual 01:00 Malalts. Coneix ALGUNES santes fundadores de Congregacions Religioses del Madrid del segle XIX, Com de Santa Vicenta Mª López Vicuña, la Venerable Mare Antonia de la Misericòrdia ... Col·labora estretament amb elles en la seva Missió, Però No veu clara La voluntat de Déu per a comprometre Definitivament és: Aquestes institucions.
Una cosa Diferent li demana d'EL Senyor. Mentre Tant, la seva Mare Traça paràgraf La Filla avions matrimonials, que poc a poc es van desbaratant. Vol Isabel do Cor sencer per a Déu. Van Passant els anys, sempre en constant lluita per voler Seguir els camins del Senyor i en recerca sincera de la seva Voluntat Sobre Ella. Senyor, Què vols de mi? Were madurant SEUS recerques I Els seus Somnis. Fins Pensa En Una Possible Fundació. Cerca Suport i consell. Espera. Déu Té seu Temps per Cada personatge.
A la fi, en Després Una dura prova, i ja en L'Edat Madura de Els seus 40 anys, Sembla Que Es Va obrint l'horitzó. Ella ha fet anualment els Exercicis Espirituals i coneix el gran bé espiritual Que els Exercicis produeixen en les personalitats i també de Com a font de Renovació per a la societat. I decidir Començar la seva fundació. Així, el dia 2 de febrer de 1877, juntament amb tres d'altres companyes, Va fer la seva consagració al Senyor i va obrir Una Casa d'Espiritualitat a Madrid. A l'Principi constitueixen Una associació o Pia Unió de Senyores Esclaves del Sagrat Cor de Jesús, 1 Dedicades this obra dels Exercicis Espirituals. Més endavant, orientarà la seva obra de Mode especial i prioritari Cap al camp educatiu.
L'Educació És Una de les mes urgents Necessitats de l'Espanya del segle XIX, especialment en les Zones dels pobles i en la perifèria de les Grans Ciutats. Amb generosa Lliurament i amor entranyable a la infantesa i joventut, començarà un obrir escoles i internats on sigui Més Necessària la seva Presència i la de Les seves Religioses: Leganés, Griñón (1880); Torrijos, Localitat de Toledo, (1881); Madrid: Col·legi Sagrat Cor de Jesús del carrer Rei Francisco (1885), el carrer del Tutor (1893), then a la perifèria oest de Madrid; Col·legi de Santa Susanna (1889) a la perifèria madrilenya del Barri de les Vendes; Col·legi Sant Josep, de Fuensalida, vila de Toledo (1890); Col·legi Mare de Déu del Carme, al then poble de Villaverde Alt, de Madrid, el 1895. El 1894 havia Fundat a l'illa de Cuba: el Col·legi La nostra Senyora de Loreto de Pineda del Riu; I, Més endavant, el 1898, el Col·legi Sagrat Cor de Jesús de l'Havana. El seu Amor a Déu i als germans un sense Límits coneix ni mesura.
I El Que havia Tingut seu començament en 1877 Com una Pia Unió, es va consolidar Com Congregació religiosa en 1883, amb l'aprobacion diocesana de les Constitucions i de la Congregació, per part del then Arquebisbe de Toledo, Mons. Juan Ignacio Moreno. From then, la Congregació continu el seu camí amb Un Nou i bell nom: Germanes de la Caritat del Sagrat Cor de Jesús, amb El Que Segueix distingint-se en l'Actualitat.
Mare Isabel Va tenir Que Patir els moltes contrarietats, fill Que la marca de Déu En les seves obres. La abandonen SEUS Primeres companyes i DESPRÉS ALGUNES Germanes més. Però aviat van arribant Més Germanes, i l'obra es va estenent. Mare Isabel es multiplica Aquí i Allà, amb SEUS filles, paràgraf Atendre 1 Els + Pobres I Necessitats; Materials mancances, però també mancances d'afecte i cultura. El seu gran amor seran els nens i nenes, Do Formació integral, de dur-El Missatge de l'amor del Cor de Jesús. Un Ells dedicarà SEUS desvetllaments. Vol Que SEUS Filles exerceixin-HI L'ofici de Autèntiques mares cristianes. Les Germanes Dedicades a l'Ensenyament, cumplanlo Amb Tota Voluntat i cura. Ensenyin Cura Amb Tot A les Nenes i Nens Com els correspongui: Les Ciències, les
MATERIALS I labors, Sobre Tot, La Virtut?.
La base de la seva pedagogia de la situació a El Sistema preventiu. EL DIRECTRIUS Els seus Fonamentals fill: Prevenir i Estimar. Principis Valguts Per Tota Educació en Tota Edat i Lloc. Per Això Vol Que La Germana Educadora sàpiga guanyar-se l'amor i el respecte dels Alumnes per l'exemplaritat de la seva vida. Que sàpiga Corregir moguda del desig de Ajudar A Qui CORREGEIX, de Mode Que l'alumne comprengui que és estimat per la seva educadora. ? Mai el rigor infon Amor a la Virtut?. I VA SER També la Seva Una pedagogia individu i Una pedagogia del Cor.

Un últim Que es Converteix en camí de futur

A Pesar del seu Salut delicada, Ella Es Dara Sense Mesura, Amor Fins a la Fi, Fins l'heroisme, Com demostrarà especialment Darrers En els seus anys a l'illa de Cuba, then en plena insurrecció i lluita per independitzar-se de la mare pàtria. Per fi, POT morir tranquil·la, es van complir SEUS somnis. Hi havia sorgit Una Nova Família: la Família Corazonista, petita i humil, nascuda Per Fer Coses Grans. Tot pecat soroll, Com ho d'Tots els Dies; amb La Resposta fidel de Cada minut, amb el convenciment Que Les coses Tenen Que Ser Així Perquè Déu aquesta en elles. Mor Mare Isabel a l'Havana el 17 de gener de 1899. Té 62 anys, fa Vint Que ha Fundat l'Institut. 'Pocs anys Per Una Congregació incipient, però molt Intenses!
Anys Més tard, el 1961, al començament de la revolució castrista, Les Germanes Que es trobaven en els Col·legis de Cuba, a l'Haver de Abandonar, obligades, Aquest Bell Camp de Missió, autorització f aconseguiran paràgraf Poder Portar amb elles els Venerables restes de Mare Isabel. From then, reposen a la Capella del Col·legi de Villaverde Alto, a Madrid.
A La Dècada dels Anos 60 es va obrir el Procés per a la seva Causa de Beatificació, que conclouria Finalment el 26 de març de 1999, en ple centenari de la seva mort, amb El Reconeixement de l'heroïcitat de Les seves virtuts i declarada per la Venerable Papa Juan Pau II. Falta Només un miracle, reconegut Com a tal per l'Autoritat eclesiàstica, paràgraf A que sigui declarada Beata.
Avui Segueix en Peu de la Congregació, fundada per la Venerable Mare Isabel Larrañaga, i la seva obra, estesa per Diversos Països del Món: Espanya, Portugal, Xile, Angola, Puerto Rico, Veneçuela, Perú ..., SEGONS EL voler de la Mare : la nostra Vocació és per Fer vida en QUALSEVOL part del Món On s'esperi alcalde servei de Déu i ajuda a les ànimes, dedicant-nos a l'Ensenyament Cristiana.
La Congregació àmplia ¿TÉ UNA Tasca apostòlica a l'Església, una Missió educatiu-evangelitzadora, Realitzada en col·legis i escoles, a Missions, residències, internats, centres socials, Activitat pastoral: catequesi, parròquies; cases d'espiritualitat, Assistència espiritual a Els Malalts, acció social, i promoció humana, etc.
Així és la vida i obra of this gran dona, Que Va ser Mare Isabel. Avui la seva vida segueix essent l'ONU Repte Per Tota la Família Corazonista, especialment el paràgraf SEUS filles. La seva obra Continua essent Presència viva de UN DÉU Fet tendresa i acollida, Compromís, gest, paraula, alè, vida.
La seva vida, el seu magisteri, el seu testament, el seu Esperit poden resumir-se en Aquestes trilogies:
-Tres Amors: El cor de Jesús, la Mare de Déu i l'Església i el Papa.
-Tres Virtuts: caritat ardent, humilitat profunda, obediència alegre i Rendida.
-Tres Instruments d'Apostolat: l'Ensenyament del catecisme, els Exercicis Espirituals i el foment del culte diví.