1.Carnaval 2021

FESTES Y TRADICIONS

La celebració de les diferents festes són esdeveniments especials que formen part de la vida de la nostra escola. Celebrem aquells esdeveniments més arrelats a la nostra cultura popular, per tal de transmetre’ls al nostre alumnat i conservar-los en el temps.

Alhora és un punt de trobada de tota la comunitat educativa, ja que compartim experiències amb famílies, entitats i alumnes de diferents etapes.

Creiem que les festes populars són un recurs per a treballar continguts educatius relacionats amb l’expressió artística, el llenguatge i el coneixement del medi, aprofitant l’element motivador que comporten aquestes celebracions per al nostre alumnat.

Fem diversos treballs a l’aula i fora d’ella, relacionats amb les festes i aplicant diferents mètodes d’aprenentatge, com les TIC, que permeten que els alumnes mitjançant activitats més lúdiques, arribin a assolir les fites i els objectius marcats.

Les festes i tradicions que treballem a la nostra escola són les següents:

La castanyada

És un gran esdeveniment per nosaltres i un centre d’interès al voltant del qual treballem la tardor. Fem tallers per guarnir l’escola, rebem la visita de Maria Castanyera, expliquem contes i coneixem la història d’aquesta tradició. Però la part més festiva és l’actuació músico-teatral de tot l’alumnat que interactua oferint danses i cançons a les famílies.

El Nadal

És un altre esdeveniment molt celebrat al nostre centre. Guarniments, tallers diversos i visites del Pare Noel i el tió formen part d’aquests dies tan especials. Però l’esdeveniment central d’aquestes festes és la ja tradicional cantada de nadales per part de l’alumnat i professors/es amb l’acompanyament de les famílies.

El carnaval

És cita obligada al nostre centre el carnaval. Es respira gran ambient de festa i xerinola durant una setmana. El moment culminant és l'últim dia, on alumnes i professors ens disfressem, cantem i ballem tots junts en una bonica desfilada. En acabar, la nostra escola participa en la rua organitzada per l’ajuntament, i així els i les nostres alumnes segueixen gaudint de la festa, que acaba amb una gran xocolatada.

Sant Jordi

Quan arriba la primavera, arriba també la festa de Sant Jordi. És per aquestes dates que l’escola s’omple de flors, dracs, cavallers, princeses i roses. Bons motius, doncs, perquè formi part sempre de la nostra setmana cultural. Els jocs florals conviden als i les nostres alumnes a participar d’aquesta festa amb escrits i dibuixos que incentiven la seva imaginació i creativitat. I com a festa literària que és, la biblioteca municipal ens convida a fomentar el gust per la lectura amb visites guiades.

Graduacions a final de curs

Vàries són les activitats que portem a terme en finalitzar cada curs escolar. En totes elles es posa en valor tot l’esforç i dedicació dels membres de la comunitat educativa.

En primer lloc cal destacar la graduació de l’alumnat de la llar d’infants amb una festa de l’aigua per tal de celebrar tan important canvi d’etapa.

En una altra festa els i les alumnes de primària s’acomiaden del curs de 6è, ja que canviaran de centre. I alhora, aquests alumnes “experimentats” donen la benvinguda als nens i nenes de P5, que també són graduats com a cloenda de la seva etapa infantil. Tota aquesta cerimònia és molt significativa pel nostre centre, ja que és molt participativa i emotiva, signes d’identitat de la nostra escola de caire familiar.

Especialment pels alumnes de 6è s’organitza un sopar de germanor, al qual assisteix tota la nostra comunitat educativa. Al seu voltant es fa una emocionant celebració on es recull la trajectòria d’aquests alumnes més grans. Torna a fer-se evident el caliu familiar viscut tants cursos a la nostra escola.